Contact

+4 0785 225 887 RO-EN

+359 88 78 99 959 (BG-EN-RU-ES-AM)

contact@inmatriculat.ro

informatii bulgaria
Politia Romane informeaza ca, incepand cu ora 07.30, a fost redeschis DN5 Bucureşti – Giurgiu. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si din Bulgaria, autoritatile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone). ANM a reactualizat atentionarea meteorologica de COD GALBEN pana pe data de 12 ianuarie 2017, ora 10.00, pentru vreme deosebit de rece și ger noaptea. Statia meteorological din Giurgiu anunta un strat nou de zapada in municipiul Giurgiu de 12 cm, adaugat la cel ce a cazut anterior. Conform ANM la Giurgiu stratul de zapada in urma celor doua viscole este de 43 cm.


Circulația prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse se desfășoară normal, fără restricții din cauza zăpezii, dar participanții la trafic care călătoresc spre Bulgaria sunt avertizați că drumurile în nordul Bulgariei sunt închise, a declarat șefului ITPF Giurgiu, Radu Leorda. 'Circulația în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria se desfășoară normal, drumul național 5 București-Giurgiu este deschis circulației, dar în momentul de față orice participant la trafic care ajunge în frontieră este informat și avertizat că în Bulgaria de nord drumurile sunt închise din cauza viscolului', a declarat Radu Leorda. El a mai spus că din noaptea de joi spre vineri, de când a început să ningă, un număr de 150 de autovehicule și tiruri au intrat în România prin PTF Giurgiu-Ruse, iar la ieșirea din țară numărul acestora a fost mult mai mic.

bulgaria-asigurari
Guvernul Bulgariei vine in sprijinul cetatenilor cu o noua formula pentru asigurarea obligatorie (RCA) pentru autovehiculele sezoniere – motociclete , scutere, caravane, rulote, etc... Modificarile aduse prezentei legi au fost acceptate din prima in Codexul de Asigurari, fiind in prima sesiune de voturi aprobata de 135 de deputati . Prin asigurarea periodica autovehiculele sezoniere au posibilitate de a fi asigurate doar pentru perioada in care e folosit autovechicului respectiv, si anume pentru o luna , doua sau trei. Ca noua formula de asigurari sa fie acceptata va fi nevoie de inca o noua sesiune de voturi ce se vor disputa dupa sarbatori, astfel incat oamenii sa inceapa sa profite de aceasta posibilitate inca din sezonul de iarna. In timpul dezbaterilor, Martin Ivanov a sustinut ca introducand acest tip de asigurari oamenii vor putea sa plateasca doarpentru perioada cat folosesc vehiculul fara a fi nevoiti sa plateasca pentru lunile in care nu pot utiliza aceste tipuri de vehicule. In acest moment, in Bulgaria sunt inregistrare peste 150000 de motociclete, conform datelor prezentate de catre Politia Rutiera Bulgaria Acect tip de asigurari nu este o noutate, fiind prezent in mai multe tari din Europa precum Anglia, Suedia , Norvegia etc…