Lista completa a asiguratorilor din Bulgaria

Home/Uncategorized @ro/Lista completa a asiguratorilor din Bulgaria

asigurari groupama bulgariaGroupama Zastrahovane

Cota de piata: 0,4% pentru anul 2011
Venituri: 5,8 milioane de lei pentru anul 2011
Anul fondarii: 2005
Numar de birouri:
Produse:
Groupama Zastrahovane EAD este succesoarea societatii de asigurari DSK Garancia AD fondata la data de 13.05.2005. In 2008, una dintre cele mai mari companii de asigurari franceze, Groupama S.A., a achizitionat 100% din actiunile companiei si a devenit unicul sau detinator.

La 08.09.2009 a fost anuntata oficial schimbarea numelui companiei, noua sa denumire fiind Groupama Zastrahovane.

Groupama Zastrahovane EAD este un partener exclusiv al DSK Bank in baza unui acord regional pe termen lung in domeniul asigurarilor generale si al altor produse de asigurare bancara, semnat la data de 11.02.2008.

Managementul:

Celine Bolard – Chief Executive Officer
Raya Grozeva – Actuar sef
Mihail Zhelyazkov – sef al Auditului intern
In anul 2011, cea mai importanta parte din portofoliul companiei este asigurata de asigurari de proprietate – 89,7%, asigurari de pierderi financiare – 7,7% si asistenta turistica – 3%.

asigurare lev ins bulgariaLev Ins AD

Cota de piata: 10,7% in 2011
Venituri: 143,4 milioane BGN in 2011
Anul fondarii: 1996
Numarul de birouri: 100
Produse: 27
Societatea de asigurari LEV INS AD a fost infiintata in 1996. LEV INS AD detine Licenta ? 98 a Consiliului National de Asigurare pentru efectuarea activitatii de asigurare.

Actionarii societatii sunt dupa cum urmeaza:

Rahiti Meir Classic – investitor ? 1 in Bulgaria in 2003
Lev Corporation – organizatie de afaceri care include peste 90 de companii cu activitati diferite in domeniul productiei, transportului, turismului, comunicatiilor, securitatii corporative etc.
Din august 2007, una dintre cele mai mari companii americane care administreaza activele – Julius Baer Investment Management a intrat in Lev Ins AD cu doua dintre fondurile sale. Pe langa faptul ca este o societate de administrare a investitiilor in SUA, Julius Baer este, de asemenea, cunoscut ca una dintre cele mai mari banci private din Elvetia.
Compania de asigurari LEV INS AD are un sistem de conducere pe doua niveluri – un consiliu de supraveghere si un consiliu de administratie:
Presedinte al Consiliului de Administratie si director general – Stefan Sofianski
Membri – Nursen Kozareva, Maria Maslarova, Miroslava Spasova, Pavel Dimitrov, Spaska Shtereva, Lazar Georgiev

LEV INS AD ofera spectrul complet al produselor si serviciilor de asigurari din sectorul asigurarilor generale:

Asigurari de accidente
Asigurare maritima
Bunuri in asigurari de tranzit
Asigurari de incendii si riscuri naturale
Asigurare daune de asigurare
Asigurarea culturilor
Asigurarea riscurilor de constructie si de instalare
Raspundere civila
Asigurari de pasive
Asistenta pentru calatorii
Diverse Asigurari de pierderi financiare
In august 2006, Lev Ins AD a primit o licenta de reasigurare activa. Politica companiei este in conformitate cu standardele globale de gestionare a riscurilor. Portofoliul de asigurare al companiei este reasigurat cu companii renumite la nivel mondial, cum ar fi Munich Re, Hannover Re, Lloyd’s, Polish Re, CCR, Liberty Mutual, Alliance Re etc.

Lev Ins AD este membru al Asociatiei Asiguratorilor din Bulgaria, al Federatiei pentru Initiative Private de Afaceri si al Camerei de Comert si Industrie Bulgara-Israel.

Lev Ins AD are o buna retea de sucursale in intreaga tara.

Cota de piata a companiei in sectorul asigurarilor generale este de 9,8%. Astfel, Lev Ins AD este al sasea dintre companiile de asigurari generale din Bulgaria in 2010. In cursul anului, compania a obtinut rezultate bune, in special in domeniul asigurarilor auto.

Structura portofoliului de asigurari al societatii in 2010 (asigurare generala) este urmatoarea:

Asigurarea raspunderii tertilor – 76%
Asigurari Casco- 21%
Asigurari de proprietate – 2%
Asigurari de Accident, Asigurari Generale Raspundere Civila, Garantii – 1%
Institutul de Asigurari de Viata AD are licenta pentru efectuarea activitatii de asigurare – Licenta ? 758 / 09.12.2005 a Comisiei de Supraveghere Financiara. Compania are o structura de conducere pe un singur nivel. Capitalul social se ridica la 6 500 000 Leva si este subscris in totalitate garantand ca toate responsabilitatile fata de partenerii nostri vor fi indeplinite.

Miza majora in companie este detinuta de compania Lev Ins AD Insurance and Reinsurance. Un alt actionar este Lev Corporation. In 2010, Institutul de Asigurari de Viata a avut o cota de 0,88% pe piata asigurarilor de viata. Principalele produse de asigurare de viata din portofoliul companiei sunt asigurarea de dotare, asigurarea de viata de risc si asigurarea de anuitate de viata amanata.

asigurari HDI Zastrahovane bulgaria

HDI Zastrahovane AD

Cota de piata: 1,7% in 2010
Venituri: 23 milioane de lei in 2010
Anul fondarii: 2000
Numar de birouri:
Produse: 32
HDI Zastrahovane AD este licentiata si inregistrata conform legislatiei bulgare cu certificatul nr. 100 / 20.11.2000 al Consiliului National de Asigurari si este membra a Asociatiei Asiguratorilor Bulgari si a Biroului National al Asiguratorilor Bulgari din Bulgaria.

Actionarii:

Talanx International AG – 94% din capitalul companiei
Uniunea Centrala de Cooperare – 6%
Portofoliul de asigurare al companiei este reasigurat de Hannover Re, care este una dintre cele cinci mari companii de reasigurare din lume.

HDI Zastrahovane are un sistem de conducere pe doua niveluri, care include un consiliu de supraveghere si un consiliu de administratie:

Consiliu de Supraveghere

Matthias Maak
Richard Anthony Dawson
Maciej Friedel
Genko Gechev
Maria Ivanova
Consiliu de Administratie

Petar Avramov
Ilda Pavlova
Svetla Koleva

asigurari armeec bulgariaArmeec

Cota de piata: 11,7% pentru 2011
Venituri: 157,1 milioane pentru 2011
Anul fondarii: 1996
Numarul de birouri: Se compune din 52 de agentii si 68 de reprezentari.
Produse: 67
Compania de asigurari Armeec Jsc a fost infiintata la 9 aprilie 1996.

Prin licenta ? 7/15 iunie 1998 emise de Consiliul National de Asigurari, societatea de asigurare Armeec Jsc a primit dreptul de a desfasura activitati de asigurari in domeniul asigurarilor generale.

In aprilie 2008, compania a primit licenta de la Comisia de Supraveghere Financiara pentru a desfasura activitati pe teritoriul Uniunii Europene.

In iulie 2002, compania de asigurari Armeec Jsc a devenit parte a societatii Chimimport AD, care a achizitionat 91,92% din capitalul companiei.

La data de 31 decembrie 2010, capitalul varsat al companiei Armeec Jsc a fost de 15.019.000 BGN. Capitalul social este distribuit dupa cum urmeaza:

CCB Group EAD – 83,60%
Niko Commerce – 4.76%
Chimimport Invest AD – 4,61%
Chimimport AD – 4,30%
alti actionari minoritari
Armeec Jsc are un sistem de management pe doua nivele format din Consiliul de supraveghere si Consiliul de administratie:

Consiliu de Supraveghere

Nikola Mishev
Prof. Nansen Behar
Georgi Konstantinov
Ivaylo Donchev
Sava Stoymov
Tihomir Atanassov
Consiliu de Administratie

Rumen Georgiev
Valentin Dimov
Alexander Kerezov
Tsvetanka Krumova
Armeec Jsc ofera toate tipurile de produse si servicii de asigurare in domeniul asigurarilor generale:

Accident
Vehicule rutiere, cu exceptia vehiculelor feroviare
Asigurare maritima
Bunuri in tranzit
Focul si calamitatile naturale
Daune materiale
Raspunderea civila privitoare la detinerea si utilizarea unui autovehicul
Raspunderea generala terta parte
Asistenta in calatorii
avioane
Raspunderea tertilor referitoare la detinerea si zborul cu avionul
Credite
In 2005, Armeec Jsc a primit si o licenta de reasigurare.
Companiile de reasigurare cu care lucreaza Armeec Jsc sunt foarte reputate: Mitsui Sumitomo Reinsurance Ltd, Japonia; Hannover Re, Germania; Munich Re, Germania, etc.

Compania de asigurari Armeec Jsc este membra a organizatiilor profesionale si comerciale bulgare si internationale – Asociatia Asiguratorilor Bulgari, Biroul National al Asiguratorilor Bulgari din Bulgaria, Camera de Comert si Industrie a Bulgariei, Camera de Comert si Industrie din Bulgaria, bulgara-rusa Camera de Comert si Industrie, Piscina Nucleara din Bulgaria.

Compania are o retea de 52 de agentii si 68 de reprezentante si locuri de munca la distanta din intreaga tara. Produsele de asigurare sunt de asemenea distribuite de peste 300 de brokeri si circa 1500 de agenti de asigurari.

La 31 decembrie 2010, cu o cota de piata de 11,29%, comparativ cu 10,18% la sfarsitul anului 2009, Armeec Jsc ocupa locul al treilea in randul companiilor de asigurari generale din Bulgaria. Pe parcursul anului, compania are rezultate bune in majoritatea activitatilor de afaceri, dar in special in domeniul asigurarilor auto, asigurarilor de accidente, riscurilor financiare si pasivelor.

In 2010, cea mai importanta pentru portofoliul companiei a fost produsul asigurarilor auto – la sfarsitul anului, Casco Insurance Motor Vehicle a avut o cota relativa de 51%, iar Asigurarile de raspundere civila – peste 26%, urmata de asigurari de proprietate – 7,6% Asigurari de Avioane – 6,6% si Asigurari de Accident si Asistenta in Calatorii, cu o cota totala de 3,4%.

asigurari dzi insurance bulgariaDZI Insurance

Cota de piata: 12,7% in 2010
Venituri: 173 milioane BGN in 2010
Anul fondarii: 1946
Numarul de birouri: 128
Produse: 60
DZI Insurance Plc este fostul Institut de Asigurari de Stat infiintat in 1946. Compania are o decizie a Consiliului National de Asigurari ?2 / 13 mai 1999 pentru efectuarea de activitati de asigurare si reasigurare.

La 21 august 2002, Institutul National de Asigurari – DZI EAD a fost privatizat prin vanzarea a 80% din capitalul societatii Contact-Sofia Ltd.

In 2007, DZI a devenit parte a grupului belgian de asigurari bancare KBC.

In mod traditional, DZI are pozitii stabile atat in ??asigurari generale, cat si in asigurari de viata. DZI – Asigurari de Sanatate, specializata in asigurari voluntare de sanatate, face parte din portofoliul mare al companiei.

In 2010, DZI – Asigurari Generale a avut o cota de piata de 12,7%. Acest rezultat a plasat compania pe locul al doilea printre celelalte companii de asigurari generale din Bulgaria. Pe parcursul anului, compania a obtinut rezultate bune, in principal in domeniul asigurarilor auto, al asigurarilor de proprietate, al asigurarilor de datorii si al riscurilor financiare.

In 2010, cel mai important produs din portofoliul companiei a fost asigurarea auto – inclusiv Casco Insurance cu o cota de 44%, asigurarea de raspundere civila terta parte – 33%, urmata de asigurari de proprietate – 13%, aeronave si asigurare maritima cu o participatie de 0,7% si 0,3% respectiv, asistenta in caz de accidente si calatorii, cu o pondere de 2% si riscuri financiare, de asemenea cu o cota de aproximativ 2%.

In 2010, cota de piata a DZI Insurance Plc in sectorul asigurarilor de viata a fost de 13,20%, iar volumul de prime a fost de 33 milioane de lire.

DZI are propria retea de distributie multi-canal in toata tara. Compania este formata din 26 de agentii de conducere, 27 de agentii si 63 de birouri.

DZI – ASIGURAREA GENERALA EAD:

Consiliu de Supraveghere

Marko Voljc
Johan Daemen
Plamen Gochev
Consiliu de Administratie

Nedyalko Chandarov
Michel Callens
Rik Jos Gust Janssen

asigurari euroins bulgariaEuroins

Cota de piata: 23%
Venituri: 123 milioane de lei in 2010
Anul fondarii: 2001
Numarul de birouri: 15 din intreaga tara
Produse: 23
Euroins Insurance Plc a obtinut licenta pentru Asigurari generale cu licenta pentru desfasurarea activitatii de asigurare nr.8 / 15.06.1998, emisa de Consiliul National de Asigurari la Consiliul de Ministri al Republicii Bulgaria.

Actionarul principal al Euroins este Eurohold Bulgaria PLC prin intermediul Euroins Insurance Group Llc (EIG). Urmatoarele fac parte si din structura GIE:

S.C. Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A.
Euroins Osiguruvanje AD Skopje
Euroins – Asigurari de Sanatate JSC
Strategia de marketing a companiei este axata pe furnizarea unei game complete de produse de asigurare care acopera un spectru larg de riscuri si asigura servicii complete de asigurare clientilor. Portofoliul Euroins cuprinde peste 40 de produse de asigurare, dintre care unele sunt urmatoarele:

Asigurare auto
Asigurare de proprietate
Asigurarea pasivelor
Culturi si cresterea animalelor
Asigurare maritima
Asigurare de calatorie
Riscuri financiare
Compania si-a dezvoltat propria retea de vanzari care se raspandeste pe teritoriul intregii tari, cu o reprezentare semnificativa in principalele centre regionale si administrative. Compania de asigurari Euroins are sedii in 87 de orase si lucreaza cu peste 4.000 de angajati, brokeri si agenti de asigurari.

In 2010, Euroins – Asigurari Generale a avut o cota de piata de 5,1%. Pe parcursul anului, compania a obtinut rezultate bune, in special in domeniul asigurarilor auto, al asigurarilor de proprietate, al asigurarilor de datorii si al riscurilor financiare.

In 2010, cea mai importanta pentru portofoliul companiei a fost asigurarea auto, inclusiv Motor Vehicul Casco Insurance – 40%, Asigurare de Raspundere Civila – 37%, Asigurare de proprietate – 11%, Asigurare Cargo – 2% o cota totala de 4%.

Compania are o structura de conducere pe doua niveluri, cu un consiliu de supraveghere si un consiliu de administratie:

Consiliu de Supraveghere

Violeta Darakova
Radi Georgiev
Todor Danailov
Consiliul director

Zlatolina Mukova
Joanna Hristova
Anton Pironski

asigurari allianz bulgariaAllianz Bulgaria
2205/5000
Cota de piata: 10,3% in 2010
Venituri: 134,4 milioane de lei in 2010
Anul fondarii: 1991
Numarul de birouri: 39 de reprezentante generale si peste 100 de reprezentante
Produse:
Allianz Bulgaria Insurance AD ??(Societate pe actiuni) a fost infiintata in 1991 sub numele de ZPAD Bulgaria.
In 1998, compania de asigurari a devenit parte a grupului asiguratorului german ALLIANZ SE din München, renumit la nivel mondial.

Actionarul principal este Allianz Bulgaria Holding AD. Companiile din structura holdingului sunt dupa cum urmeaza:

ZAD Allianz Bulgaria – asigurare generala
ZAD Allianz Bulgaria Asigurare de viata
Allianz Bank Bulgaria – banca comerciala infiintata in 1993
Allianz Leasing Bulgaria AD
Compania de asigurare si reasigurare a energiei
Compania de pensii Allianz Bulgaria AD
Bulgaria Net AD
ZAD Allianz Bulgaria functioneaza in cadrul unui sistem de conducere pe doua niveluri, alcatuit dintr-un consiliu de administratie si un consiliu de supraveghere.

Consiliu de Supraveghere

Atanas Tabov – Presedinte
Maksim Sirakov – vicepresedinte
Elena Hristova
Consiliu de Administratie

Plamen Yalamov – CEO si presedinte al Consiliului de Administratie
Orlin Penev – director executiv si vicepresedinte al consiliului de administratie
Temenuga Nenova – Vicepresedinte al Consiliului de Administratie
Atanas Yurukov – director executiv
Milen Dragnevski – director executiv
ZAD Allianz Bulgaria ofera toate tipurile de produse si servicii de asigurare in domeniul asigurarilor generale.

Compania are o retea de 39 de reprezentante generale si peste 100 de reprezentante in toata tara.

Incepand cu 31 decembrie 2010, ZAD Allianz Bulgaria are o cota de piata de 10,3%, comparativ cu 9,7% la sfarsitul anului 2009, pe baza volumului total al primelor.

Compania ocupa locul patru printre companiile de asigurari generale din Bulgaria. Pe parcursul anului, compania are rezultate bune in mod constant in principal in domeniul asigurarilor de proprietate, asigurarilor auto, pasivelor, asigurarii navelor, riscurilor financiare etc.

In 2010, cea mai importanta pentru portofoliul companiei a fost produsul asigurarilor auto – la sfarsitul anului, Casco Insurance Motor Vehicle a avut o cota relativa de 53%, iar Asigurarile de raspundere civila – peste 13%, urmata de asigurari de proprietate – 11% Diferite pierderi financiare – 8,5%.

 

asigurari uniqa bulgariaUNIQA

Cota de piata: 5,2% in 2010
Venituri: 72 milioane BGN in 2010
Anul fondarii: 1992
Numar de birouri: 87
Produse: 30
Compania de asigurari UNIQA Bulgaria face parte din grupul austriac UNIQA. Este cea mai de incredere companie din Austria si este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est.

Filialele UNIQA Bulgaria: UNIQA AD – societate de asigurari generale si UNIQA Life AD – companie de asigurari de viata. Ambele companii au fost infiintate in 1992 ca companii private sub numele de Vitosha si Vitosha Zhivot.

Tipurile de asigurare oferite de compania de asigurare generala UNIQA AD sunt asigurarea auto, asigurarea de proprietate, asigurarea de calatorie, incarcatura, asigurarea de accidente, asigurarea pasivelor etc.

In 2010, compania de asigurari generale UNIQA AD a avut o cota de piata de 5,2%. Pe parcursul anului, cel mai important pentru portofoliul companiei a fost asigurarea auto – Motor Vehicul Casco Insurance – 39%, Asigurare de raspundere civila – 33%, urmata de asigurari de proprietate – 22% si Asigurari de pasive – 3%.

Pe piata asigurarilor de viata UNIQA Life AD are o cota de piata de 8,65% si un volum de prime de 22 milioane de lire.

Compania de asigurari UNIQA AD este co-fondator al Asociatiei Asiguratorilor bulgari.

Compania de asigurari UNIQA AD

Nikolay Genchev
Nikolay Kavardzhikliev
Dimitar Tonev

Olympic

Anul fondarii: 1995
Numar de birouri: 8

Compania de asigurari Olimpice AD a fost infiintata in 1995 in Cipru. Prin scrisoarea ? 32-00-126 / 2009 a Comisiei de Supraveghere Financiara, compania are autorizatie de a desfasura activitati de asigurare in Bulgaria. Este membru al Biroului National al Asiguratorilor Auto din Bulgaria.

Compania lucreaza in sectorul general de asigurari: accident, boala, asigurari casco, asigurari de raspundere civila, asigurari de proprietate etc.

La data de 7 iulie 2010, Olympic a achizitionat 100% din actiunile companiei de asigurari de sanatate Planeta AD.

BUL INS

Cota de piata: 10,3% pentru anul 2011
Venituri: 138,5 milioane de lei pentru anul 2011
Anul fondarii: 1995
Numarul de birouri: 30
Produse:
Societatea de asigurari BUL INS SA a fost infiintata la 31 august 1995; in iulie 1998, compania a primit o licenta pentru prestarea serviciilor de asigurare. Compania exceleaza prin obtinerea unui rezultat financiar pozitiv de-a lungul anilor. Ratingul sau de credit este IBBB; are un program de reasigurare garantat, executat prin contracte cu companii de renume international de reasigurare.

Compania si-a stabilit pozitia de lider pe piata bulgara de asigurari, deoarece detine in mod incontestabil pozitia de lider pentru asigurari casco pentru vehicule.

In scopul imbunatatirii vitezei si calitatii serviciilor, societatea de asigurare BUL INS are o tehnologie eficienta fara numerar pentru lichidarea rapida a daunelor si plata despagubirilor la producerea unui eveniment asigurat. Organizatia moderna pentru lichidarea daunelor este unica pe piata asigurarilor din Bulgaria.

Compania este membra a:

Asociatia asiguratorilor bulgari
Biroul National al Asiguratorilor Bulgari de Autovehicule
Paza nucleara bulgareasca de asigurare nationala pentru asigurarea instalatiei nucleare de la Kozlodui pentru raspunderea generala terta parte, care acopera raspunderea pentru daunele nucleare
Compania de asigurari este administrata in cadrul unui sistem de management pe un singur nivel:
Consiliu de Administratie:

Petrozar Petkov – Presedinte si Director Executiv
Stoyan Prodanov (profesor asociat) – vicepresedinte si director executiv
Vanya Milcheva – Membru al Consiliului de Administratie
Evgeniya Tasova – Membru al Consiliului de Administratie
Compania ofera urmatoarele produse de asigurare:

Asigurarea autovehiculelor, cu exceptia transportului feroviar – Autovehiculul Casco Insurance
Asigurarea obligatorie – Raspunderea tertilor (TPL) Asigurarea autovehiculelor
Asigurari de pierderi financiare
Asigurare de proprietate
Asigurarea marfii
Asigurari de calatorie (Asistenta)
Asigurari de accidente
Asigurarea medicala obligatorie pentru straini care locuiesc pe o perioada scurta sau lunga in republica sau care trec in tranzit prin tara
Asigurare generala de raspundere civila terta
Asigurarea culturilor
Asigurari pentru calamitati si prejudicii naturale
Asigurare de credit
Asigurare de sanatate
Asigurare marina – orice dauna sau pierdere suferita de nave
Asigurarea de raspundere civila terta pentru detinerea si utilizarea navelor
Asigurari de aeronave
Raspunderea transportatorului pentru transportul de pasageri si marfuri
BUL INS SA are o retea de distributie bine dezvoltata. Compania are 30 de birouri in toata tara, cu 314 de angajati cu inalta calificare desemnati departamentelor si unitatilor specializate.

Compania are o retea extinsa de peste 528 de agenti de asigurari si 205 brokeri de asigurare licentiate care au semnat contracte cu Bul Ins.

In anul 2011, BUL INS SA a avut o cota de piata de 10,3% in sectorul asigurarilor generale. Pe parcursul anului, compania a obtinut rezultate bune, in special in domeniul asigurarilor auto – cu o cota de 96,3% din portofoliul companiei, inclusiv Motor Vehicul Casco Insurance – 50,2%, Asigurari de Raspundere Civila – 46,1%, asigurari de proprietate – 2% , Asigurari de accidente – 0,5%, Asigurari generale de raspundere civila – 0,3%, etc.

Interamerican Bulgaria

Cota de piata: 2,6% pentru anul 2011
Venituri: 35,1 milioane de lei pentru anul 2011
Anul fondarii: 1998
Numar de birouri: 63
Produse: 21

Interamerican Bulgaria ZEAD a fost prezent pe piata asigurarilor bulgare din 1998, fiind prima companie de asigurari fondata cu capital strain.

 

Compania are 63 de agentii, birouri si birouri la distanta din Bulgaria.
Compania ofera o gama larga de conditii atractive pentru asigurare si asigurari cuprinzatoare acopera:

Focuri si dezastre naturale
Proprietate
Autovehiculul Casco Asigurari
Asigurarea obligatorie – Raspunderea tertilor (TPL) Asigurarea autovehiculelor
Accident – (grup si personal)
incarcatura
Calatorii (cu asistenta de prima clasa de la EURO CROSS)
Raspunderea generala terta parte
Raspunderea angajatorului
Raspunderea transportatorului
Constructie
Echipament electronic
Agricol
Incepand cu 1 august 2008, compania ofera produse de asigurare de viata pe piata bulgara prin noua companie Interamerican Bulgaria Life Insurance EAD.

INTERAMERICAN BULGARIA ZEAD si INTERAMERICAN LIFE INSURANCE EAD fac parte din holdingul european financiar si de asigurari ACHMEA, Olanda. ACHMEA opereaza in opt tari europene – Olanda, Grecia, Bulgaria, Romania, Irlanda, Slovacia, Turcia si Rusia, cu peste 20.000 de angajati.

Avantajele si prioritatile pentru Interamerican Bulgaria sunt urmatoarele:

In primul rand, increderea clientilor nostri
Dedicarea si angajamentul fata de nevoile clientilor
Servicii oneste si profesioniste
Plata rapida a compensatiei
Servicii de asigurare compatibile cu standardele europene
Solutii inovatoare adaptate nevoilor fiecarui client
Optiune pentru inregistrarea in 24 de ore a evenimentelor asigurate
Program de reasigurare stabila cu scopul de a oferi clientilor nostri o securitate maxima
Fiabila asigurarea protectiei intereselor personale si de afaceri ale clientilor nostri
In 2011, INTERAMERICAN BULGARIA ZEAD a avut o cota de piata de 2,6% in domeniul asigurarilor generale. Pe parcursul anului, compania a obtinut rezultate bune, in special in domeniul asigurarilor auto – Motor Vehicul Casco Insurance – 24% din portofoliul companiei si Asigurari de Raspundere Civila pentru autovehicule – 39,9%, precum si asigurari de proprietate – 22,3% – 3,9%, si asigurarea de accidente si de calatorie cu o cota totala de 4,9%.

Bulstrad

Cota de piata: 13,1% in 2010
Venituri: 181 milioane BGN in 2010
Anul fondarii: 1961
Numarul de birouri: 84
Produse: 50
BULSTRAD VIENNA INSURANCE GROUP a fost infiintata la 31 iulie 1961.

In 1967, BULSTRAD VIENNA INSURANCE GROUP a infiintat o companie de brokeri in joint venture din Londra. In 1999, compania de brokeri a fost redenumita brokerii europeni de asigurare si reasigurare.

Filialele grupului BULSTRAD VIENNA INSURANCE GROUP:

Bulstrad Life SA – fondata in 1994
Bulstrad Services and Consulting Ltd – fondata in 1998
Bulstrad Health Insurance AD ??- infiintata in anul 2003
Actionari in BULSTRAD VIENA INSURANCE GROUP:

TBI Bulgaria AD – 97,08%
Altele – 2,92%
Compania ofera toate tipurile de produse de asigurare: aeronave, marfa, marfa, proprietate, asigurari auto, riscuri de constructie si de instalare, asigurare personala etc.

In 2010, pentru al treilea an consecutiv, Bulstrad Vienna Insurance Group sa clasat pe locul intai pe piata bulgara de asigurari generale. Cota de piata 13,15%. Structura portofoliului companiei pe tipuri de asigurare:

asigurarea auto – 68,95%, inclusiv Casco Insurance – 37,21% si asigurarea de raspundere civila terta – 31,74%
asigurare de proprietate – 16.31%
marfa, aeronave si asigurare marina – 7,14%
altele – 7.60%
Pe piata asigurarilor de viata, Bulstrad-Life Vienna detine o cota de piata de 10,66% in 2010 si are un volum de prime de 27 milioane de lire.

Partenerii companiei de asigurari sunt reasiguratori straini, lideri pe pietele internationale precum SCOR Reasigurare, Swiss Re, Hanovra Re, Lloyd’s Underwriters etc.

Bulstrad Vienna Insurance Group este membru al organizatiilor nationale si internationale precum Uniunea Internationala a Asigurarilor Maritime, Uniunea Internationala a Asiguratorilor de Aviatie, Biroul National al Asiguratorilor Bulgari din Bulgaria, Asociatia Asiguratorilor Bulgari, Confederatia Patronatelor si Industristilor din Bulgaria, etc.

Bulstrad Vienna Insurance Group are o retea de sucursale bine organizata in toata tara, prin care ofera o gama larga de produse de asigurare ce servesc industriei, sectorului financiar, sectorului de transport, afacerilor, sectorului constructiilor, sectorului turistic si nevoilor naturale persoane si organizatii.

Managementul grupului Bulstrad Vienna Insurance Group:

Consiliu de Supraveghere

Rudolf Ertl
Peter Höfinger
Gerhard Lahner
Todor Tabakov
Consiliu de Administratie

Rumen Yanchev
Klaus Mühleder
Christoph Rath
Ivan Ivanov
Rumyana Milanova
Diana Evstatieva
Generali Insurance

Cota de piata: 4% in 2010
Venituri: 54 milioane BGN in 2010
Anul fondarii: 1991
Numarul de birouri: 100
Produse: 22
Generali Bulgaria este unul dintre liderii in furnizarea de servicii financiare nebancare in Bulgaria prin intermediul companiilor sale subsidiare:

Generali Asigurari AD – societate de asigurari generale
Generali Life Insurance SRL – societate de asigurari de viata
Generali Zakrila Asigurari de Sanatate AD – furnizarea de asigurari de sanatate
Generali Insurance SRL a fost infiintata in 1991.

Compania este fosta companie de asigurari OREL AD. In 2006, s-a alaturat Grupului Global Grupului.

Portofoliul de produse al companiei consta in:

Asigurare de proprietate
Asigurare auto
Asigurarea tehnica
Asigurarea pasivelor
Asigurare maritima
Asigurari de accidente si asistenta pentru calatorii
Culturi si cresterea animalelor
Pachete de produse
Compania de asigurari de viata Generali a fost infiintata in 1992 si este prima companie privata de asigurari de viata de pe piata bulgara. In 2010, cota de piata a companiei a fost de 4,5%, iar in acel an a avut un volum de prime de 11 milioane de lire.

Compania de asigurari de sanatate Generali a fost infiintata in 1999. Este una dintre cele mai importante companii care ofera asigurari de sanatate in Bulgaria. Are propriul centru medical si dentar. Ea are peste 300 de contracte cu furnizorii de medicamente din intreaga tara si organizeaza profilaxia la fata locului efectuata de furnizorii medicali.

Reteaua comerciala bine structurata (agent) a Generali Insurance AD ??ofera acces facil la toate serviciile si produsele de asigurare. Compania ofera servicii in peste 100 de birouri din Bulgaria.

In 2010, cota de piata a companiei in domeniul asigurarilor generale a fost de 4%. Pe parcursul anului, compania a obtinut rezultate bune in domeniul asigurarilor auto si al asigurarilor de proprietate.

Structura portofoliului de asigurari al societatii in 2010 (asigurare generala) este urmatoarea:

Asigurarea raspunderii tertilor – 31%
Autovehicul Casco Asigurari – 25%
Asigurari de proprietate – 19%
Asigurarea Accidentului – 1,3%
Asigurari generale de raspundere civila terta – 2,4%
Asistenta in turism – 1,4%, etc.

 

OZK – Insurance

Cota de piata: 2,5% in 2010
Venituri: 35 milioane de lei in 2010
Anul fondarii: 1996
Numarul de birouri: 50
Produse: 52
JSIC OZK – Asigurari a fost infiintata in decembrie 1996. A primit licenta generala de asigurare prin Protocolul ? 9 / 15.06.1998.

Capitalul social al societatii este de 7.066.678 BGN si este in concordanta cu cerintele minime de capital pentru o societate care desfasoara servicii de asigurari generale.

Actionarii:

L M IMPEX EOOD – 65,73% din capital
Toplofikatsiya Sofia AD – 9,32%
Municipal Bank Plc – 4,80%
Brikel EAD – 4,51%
Toplofikatsiya Bourgas EAD – 3,55%
Toplofikatsiya Pleven EAD – 3,55%
Mina Stanyantsi AD – 3,55%
In 2010, JSIC OZK – Asigurari Generale a avut o cota de piata de 2,5%. Pe parcursul anului, compania a raportat rezultate bune in domeniul asigurarilor auto, asigurarilor de proprietate, asigurarilor de accidente si asigurarilor de datorii.

In 2010, cel mai important produs din portofoliul companiei a fost asigurarea auto – Motor Vehicle Casco Insurance – 18% si Asigurari de Raspundere Civila – 56%, urmate de Asigurari de Proprietate – 16%, Asigurari de Accident – 6%, Asigurari Generale Raspundere Civila – 3%, etc.

QBE Insurance Bulgaria

Anul fondarii: 1999

QBE functioneaza pe piata asigurarilor din Bulgaria incepand cu 1999, cand a deschis o sucursala a QBE Insurance (Europe) Limited din Londra.

QBE are agentii in marile orase din intreaga tara. Compania a creat o retea specializata de agenti, brokeri si canale de distributie prin care isi ofera produsele de asigurare.

 

QBE Insurance (Europe) Limited – sucursala Sofia ofera o gama larga de solutii specializate pentru clienti privati si corporativi in urmatoarele domenii:

Proprietate
Inginerie
Marin
pasive
Accident
Voiaj

Competența centrală a DallBogg de a sprijini familiile, oamenii și companiile în proiectarea și construirea programelor de asigurare rentabile este renumită în întreaga Bulgaria și dincolo de ea. Întâmpinarea precisă și prudentă a nevoilor neasumate de asigurare ale clienților noștri, adesea prin serviciile de calitate ale brokerilor de asigurare și a adjudecatorilor de pierderi contractate, este misiunea noastră principală.

 

 

 

In cazul in care aveti o masina inmatriculata in Bulgaria si doriti sa obtineti o cotatie de pret pentru asigurare si carte verde, in cadrul site-ului nostru veti regasi un calculator de costuri asigurare foarte usor de folosit.

De asemenea, in cadrul site-ului nostru aveti posibilitatea de a verifica on-line veridicitatea, valabilitatea asigurari obligatorii RCA Bulgaria.

 

By | 2018-04-24T12:45:58+00:00 aprilie 24th, 2018|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment