Prim Ministru Bulgar le cere autoritatilor Romane sa intervina pentru a inlatura cozile de Tir-uri de la granita

Prim Ministru Bulgar Boyko Borissov a cerut o interventie Romaniei pentru a rezolva problema cozilor de tir-uri de la punctele de trece Girgiu-Ruse. Asta s-a intamplat in timpul unei conversatii telefonice cu Prim Ministru Romaniei Viorica Dancila pe 6 martie.

Viorica Dancila si-a luat angajamentul de a verifica personal sistemul de intrate si iesire din tara, cat si oportunitatea de a imbunatatii organizatia si conditiile intregii infrastructuri rutiere Romane si de a actiona imediat pentru a degaja traficul de la granita.

Acestia au discutat de asemenea si despre proiecte de dezvoltare si construtia de infrastructura noua pentru transport in regiune, incluzand coridorul 4 si 9, Conectivitate Portuara, strategia Dunarii. Aceste proiecte vor incuraja investiile, afacerile directe si mai multe locuri de munca.

Borissov si Dancila au fost de acord ca implementarea tuturor proiectelor regionale este extrem de importanta si va fi folositoare, nu doar tarilor din Balcani dar si tuturor statelor membre UE.

Primul Ministru Dancila l-a invitat pe Prim Ministrul Bulgariei la Romania pentru a tine o sedinta de guvern. Data acestei intalniri este inca in procesul de a fi stabilita.
Rezultatele pozitive ale celei de a 4-a intalnire la inalt nivel intre Bulgaria, Romania, Serbia si Grecia au fost scoase in evidenta, cu Prim Ministru Romaniei punctand ca urmatoarea intalnire in acest format se va tine in Romania.

Viorica Dancila a felicitat Prim Ministrul Bulgariei pentru indeplinirea cu succes a presedentiei Consililui UE, mentionand tema prioritara pentru includerea tarilor din Balcanii de Vest.

Sursa: Televiziunea Nationala a Bulgariei

By | 2018-04-23T09:39:46+00:00 aprilie 23rd, 2018|Uncategorized @ro|0 Comments

Leave A Comment